HECTOR ROMERO ZA KRAJ ”AFTER BEACH PARTIES”

Tradicionalni ljetnji festival ”After beach parties” biće zavšen u četvrtak, 16. avgusta nastupom Herctora Romera na kajt surf stanici ”D’Olcinijum” (Velika plaža, Ulcinj).

Festival je počeo 15. jula u svim primorskim opštinama duž crnogorskog primorja, i do same završnice organizovano je preko 300 žurki i svirki.

Romero će nastupiti na samom zatvaranju, ulaz je besplatan. Nastup će početi oko 17 sati.

Legenda house zvuka Hector Romero počeo je aktivno miksati još na samom početku 80-tih, kad je u Bronxu dobio nadimak DJ Baby Hec. Vrlo brzo nastupe je imao u priznatim klubovima kao što su Save The Robots, Palladium, The Roxy i Red Zone, gdje je napokon zadobio pažnju Davida Moralesa i postao njegov saradnik DJ, nastupajući kao opening act.

Sredinom 90-tih, počeo je da sarađjue s Moralesom u kultnoj izdavačkoj kući Def Mix kao glavni agent. Za ovog izdavača radila su imena kao Frankie Knuckles, Satoshi Tomiie i drugi veliki hitmejkeri iz zlatnog doba house zvuka, a i dan-danas se smatra jednim od vodećih klupskih kolektiva. Istovremeno, Romero je nastavio plasirati svoje vrhunske setove, tek se rijetko okušavajući u produkciji i remiksiovanju.

Uz svo to bogato iskustvo koje se proteže preko 35 godina, brojne nastupe na najprestižnijim lokacijama širom svijeta, Hector Romero je i dalje ostao majstor haus muzike.

Ovo će mu ujedno biti i priv nastup u okviru ”After beach parties” koncepta.

Festival ”After beach parties” ove godine održao se pod sponzorstvom kompanije ”Tuborg”.