Lovebirds

Lovebirds je solo projekat Berlinskog rezidenta Sebastian ‘Basti’ Doering.
Lovebirds zvuk je kao “Blast from the past” sa house “steroidima” upakovan u ozbiljan produkcijski “mišić”.
Slušati Lovebirds-a je isto kao putovati kroz vrijeme nazad u 70te i 80te godine u svemirskom brodu.
Prvi singl je na Winding Road-u bio “Modern Stalking”EP koji je objavljen 2007.godine. EP miksevi su odisali mid-tempo house zvukom i to svaki iz različitog muzičkog ugla pokazujuci svijetu svoje sposobnosti. Primljen je od strane deep-house i neo- disco udruženja otvorenih ruku.
Njegov drugi singl za Winding Road je ‘Love On My Hands’, koji je vodjen glasom Holly Backler, postavivši Basti-a na istaknuto mjesto top dj listi.
U Julu 2008. godine izlazi njegov treci singl za Winding Road “In The Shadows” .

Iako Lovebirds kao ime izgleda kao neko ko se od skoro pojavio na DJ sceni, Basti nije početnik u svijetu produkciji. Basti je 1998. formirao Knee Deep, zajedno sa svojim starim prijateljem Toddie Freese . Knee Deep je postala domaća kuća dance scene sa vodećim internacionalnim DJ-evima. Kao Knee Deep, Basti je radio remixe za Jamiroquai 3 puta, kao i za Bob Sinclair-a, David Morales-a, Brandy, i mnoge druge. Osvojio je prestižnu nagradu za “best remixer” kategoriju 2002 German Dance Awards gdje je u procesu pobijedio Timo Maas-a. U tih nekoliko godina Basti je sa Knee Deep-om postigao sve što je želio, pa je bio spreman za prelazak na dublji melanholicniji zvuk koji sada producira kroz Lovebirds.