Mark de Line


Mark de Line

 • Rođen je u Bosni i Hercegovini, a prvi kontakt sa elektronskom glazbom bio je preko prvog albuma Daft Punka-a “Homework”, kojeg je često krao od svog starijega brata i puštao na kućnim party-ma. Kad su izdali svoj drugi album “Discovery”, totalno se zaljubljuje u elektronsku glazbu i sa 15 godina odlučuje da kupi svoje prve gramofone.Pošto u Bosni i Hercegovini nije bilo pravih vinyl shop-ova, bio je primoran kupovati ploče preko aktivnih DJ-a.Tako je i upoznao svog prvog mentora, Marthin Klein-a koji ga je naučio vještinama DJ-inga te ga upoznao sa tadašnjom party scenom. Zajedno su vrtili po Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Srbiji…Prvi kontakt sa glazbenom produkcijom je imao preko starijeg brata, koji je u to vrijeme aktivno producirao elektronsku glazbu, uglavnom Drum & Bass. Zajedno su napravili par trekova koji nažalost nikad nisu izdani.Godine 2006 upisuje fakultet u Zagrebu, te tako stavlja svoju DJ karijeru na stranu, sve do 2011, kad odlučuje da se vrati svojoj največoj strasti, elektronskoj glazbi i, uz pomoć brata, polako uči producirati u Logic Pro softveru.

  Godine 2012 počinje opremati svoj studio, kao i učiti osnove glazbene teorije, dizajna zvuka i audio inžinjeringa, a već slijedeće godine, 2014, potpisuje i izdaje svoj prvi trek na Blacksoul Music-u. Njegov prvi singl, Mark de Line – “Overdue (Original Mix)” pojavljuje se na “Amsterdam ADE Sampler 2014 Compilation” na Blacksoul Music-u.

  Naredne godine prijavljuje se na remix natjecanje na web stranici Splice, gdje je trebalo remix-irati trek od Sharam-a (ex Deep Dish) koji je bio jedan od njegovih uzora. U konkurenciji od preko 200 remix-a iz raznih dijelova svijeta, uspio je osvojiti prvo mjesto, i kao rezultat, potpisati za Yoshitoshi Records.

  Poslije toga izdaje dva EP-a sa Marthin Klein-om na Nouveau Niveau Records, Tom Novy-jevom labelu, a uz to još i par solo izdanja.

  U međuvremeno postaje sve bliži sa Blacksoul-om te tako dolazi do zajedničke suradnje i odlučuju se na seriju remix domace scene. Prvo je uslijedio remix za  Libar – “Čuvaj Me”, a nakon toga i remix za trek Nola – “Drukčije” sa kojim se uspijevaju popeti na “MTV Domačica Top 20” do impresivnog mjesta broj 4.

  Krajem 2015 pokreče novi projekt sa Blacksoul-om pod nazivom PEZNT. Prvo izdanje PEZNT – Sarma izlazi početkom 2016 za jedan od vodečih svejtskih labela Toolroom, drugi trek projekta PEZNT – Biska (Blacksoul Music) je usao na Traxsource HOUSE TOP 100 i tu se zadržao poprilično dugo.

  Remix za Sharama – HEAVi izlazi na Yoshitoshi Recordings 11.04.2016. Sharam je rekao sljedeče za remix : “Mark De Line’s remix oozes detail and refined sounds.  I feel that he paid very close attention to how each sound works in the larger picture of the arrangement, and dedicated time to embellishing the arrangement with subtle fills and effects that add lots of character.  The way he reworked the melody and created complex new bass sounds was super creative; there is something special about it and I feel the remix was truly composed with love.  So congratulations Mark, a very big thanks to you, and I am so glad that Deep Dish’s GU compilation inspired your passion for dance music.”

  Mixmag Adria magazin premjerno objavljuje free remix, Iio – Rapture (Mark de Line Remix).

  Mnogo toga od muzike i event-a se sprema za 2016. PEZNT će u Augustu/ Kolovozu imati svoj prvi nastup i to na Defected Croatia 2016 Festival-u, koji se održava u Tisnom (Kod otoka Murter).

  Suradnja sa poznatim rapper-om Masta Ace-om (Brooklyn, New York) vokalisticom sa Def Jam-a Sheree Hicks (Chicago) te prvi ADE (Amsterdam Dance Event)